Adun Ziarah Warga Emas

Gombak- Lawatan YB Dato’ kepada seorang warga Emas berusia 74thn  di kg. Changkat yang telah meninggal dunia baru-baru ini. Beliau adalah Allahyarham En. Jaafar Abd Rahman yang mengalami sakit tua.

YB Dato’ telah  menyerahkan sumbangan khairat kematian kepada ahli keluarga beliau sebanyak Rm1000. Baki RM1500 akan disampaikan dalam satu majlis khas dalam tempoh 60 hari berikutnya oleh Pej. Daerah.

Tujuan manfaat ini diberikan adalah membantu keluarga ahli yang meninggal dunia dalam urusan-urusan yang berkaitan seperti menyelesaikan bayaran keseluruhan/sebahagian kos pengebumian, menyelesaikan hutang dan sebagainya.

Jelas kelihatan suasana yang menyedihkan kepada penghuni rumah tersebut apabila kehilangan orang yang dikasihi. Semoga kedatangan YB DHMA bersama kakitangan PKM Dun Gombak Setia dapat memberi sedikit kekuatan  dan menenangkan keadaan.

Selepas mengunjungi keluarga arwah, YB Dato’ melawat En. Amiruddin Ismail, 54thn yang megalami sakit tua. Beliau duduk di Kg Changkat.

Sumbangan telah diberikan oleh YB Dato’ kepada beliau untuk membuat rawatan perubatan. Semoga dengan bantuan diberikan akan mengurangkan bebanan keluarga beliau untuk menampung kos perubatan.

Editor : Khaulah Azwar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: