Adun Gombak merasa Kurang puas hati – Tiada Jejantas Sek. Ren. Keb. Sri Gombak

Gombak – Ekoran daripada mesyuarat PKM Dun Gombak Setia yang telah dipengerusikan oleh Y.B Dato’ Hasan Bin Mohamed Ali EXCO Kerajaan Negeri Selangor, Pengerusi Jawatankuasa Tetap Ehwal ISLAM Adat-Adat Melayu,Infrastruktur Kemudahan Awam baru-baru ini, maka mesyuarat telah memutuskan bahawa semua ahli mensyuarat yang hadir ( Ahli-Ahli Majlis, MPS di Zon Gombak, Ketua-Ketua Kg. di Kaw. Gombak, Nazir -Nazir Masjid, MPS, JKR, JPS) akan turun padang bagi melawat kawasan – kawasan sekitar gombak untuk mengenal pasti kawasan-kawasan bermasaalah dan menaiktaraf pembangunan, jalan raya dan lain-lain untuk keselesaan penduduk.

Pemantauan gerakkerja Y.B Dato’ selaku Exco Kerajaan Negeri Selangor / Adun Gombak Setia bersama MPS, JPS, kakitangan PKM, Ketua-ketua Kg, Nazir Masjid telah berjalan dengan lancar dan telah dilaksanakan baru-baru ini di persekitaran Kawasan Gombak.

Beliau dapati beberapa masalah yang timbul dibeberapa kawasan dan akan diambil tindakan segera oleh pihak yang berkenaan iaitu seperti berikut :-

1) Lawatan Ke Sek. Ren. Keb. Sri Gombak 1 & 2

a) Tiada Penyediaan Jejantas di kawasan Sek. Ren. Keb. Sri Gombak 1 & 2

Bangunan Sekolah dikawasan berkenaan telah hampir siap, namunpun begitu yang tidak memberi kepuasan hati Y.B Dato’ adalah tiada penyediaan Jejantas di Kawasan Sek. berkenaan.

Y.B Dato’ telah memberi cadangan agar  dapat menyediakan jejantas di kawasan sekolah tersebut kerana bimbang keselamatan para pelajar yang melalui kawasan berkenaan akan terancam.

Y.B Dato’ telah meminta pihak MPS daripada Jab. Kejuruteraan untuk diambil perhatian dan tindakan segera.

b) “Guard Grill” yang dipasang tidak kemas & telah pecah

Selain daripada itu beliau juga telah melawat ke Sek. Ren. Keb. Sri Gombak 1. Tinjaun didapati “Guard Grill” yang dipasang tidak kemas dan kebanyakkan telah pecah.

Beliau meminta agar “Guard Grill” yang dipasang perlu diperbaikikan lebih kemas lagi. Beliau berkata lagi jika tidak diambil tindakan segera dibimbangi keselamatan pengguna/pelajar yang berdiri dikawasan tersebut akan jatuh.

Beliau telah dimaklumkan oleh Jab. Pembangunan Juruteknik JKR, bahawa dijangkakan sekolah tersebut akan siap dalam masa 10 bulan daripada sekarang.

Besar harapan YB Dato’ amat berharap agar segala cadangan yang diberikan dapat diambil tindakan sewajarnya untuk keselamatan pelajar sekolah.
Editor : Khaulah Azwar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: