SEGALA KERISAUAN TERUNGKAI SUDAH..TERIMA KASIH Y.B..

Gombak – Akhirnya rintihan hati seorang ibu tunggal telahpun terlerai mengenai masalah yang dihadapi iaitu pokok yang begitu besar  di sekitar rumah kediaman beliau  di Kg. Sri Gombak Indah, Bolton  telahpun ditebang hasil tindakan kerjasama dan perhatian yang diberikan oleh Y. B Dato’ Hasan Bin Mohamed Ali bersama Kakitangan Pusat Khidmat Masyarakat (PKM) DUN Gombak Setia.

Pn Khadijah Shaari rasa bersyukur dan berpuas hati kerana tindakan yang efektif dan pantas oleh pihak PKM DUN Gombak Setia berikan setelah beliau membuat laporan mengenai masalah yang sekian lama dihadapai tidak diatasi oleh pihak MPS dan TNB.

Dengan kegembiraan yang terpancar di wajah ibu tunggal ini beliau menyatakan sekiranya tindakan PKM & Peranan Yb Dato’ lebih cekap mengambil tindakan sudah pasti beliau akan kemukakan masalah ini terlebih dahulu ke YB Dato’ setelah banyak kali diberikan aduan kepada pihak MPS & TNB yang hanya ambil tindakan alakadar. Beliau berkata lagi Jika tidak diambil tindakan segera beliau yakin bila-bila sahaja akan berlakunya musibah lebih-lebih lagi dalam keadaan waktu cuaca yang tidak menentu.

Ternyata terpancar kegembiraan hati ibu tunggal tersebut ketika ketibaan YB Dato’ bersama kakitangan PKM Dun Gombak Setia diiringi dengan Kakitangan Ahli Majlis MPS/JKP Zon11 melawati kediaman beliau pada 22hb November, 2009. Semoga khidmat diberikan oleh pihak YB Dato’ kepada penduduk dapat meringankan masalah yang mereka hadapi.

KOLEKSI FOTOKetibaan YB Dato’ dirumah Pn Khadijah untuk melihat tindakan  yang telah diambil  oleh Pusat Khidmat Masyarakat (PKM) DUN Gombak Setia.

Terima Kasih Y.B Dato’  atas kunjungan dan pemantauan yang dibuat keatas masalah yang saya hadadapi sekian lama.  Ucapan yang tulus daripada ibu tunggal kepada YB Dato’ atas khidmat yang telah diberikan oleh Masyarakat.

Alhamdulilah pokok raksasa yang digelar oleh Tn Tumah dan penduduk disekitar rumah beliau telah ditebang. Hilang kerisauan yang dipendam selama ini.

Foto diatas sebelum pokok ditebang oleh tindakan (Pusat Khidmat Masyarakat) PKM

Santapan Rohani ” sabda Rasuallah saw Tidak henti-hentinya Jibrail memberikan wasiat kepadaku supaya berbuat baik kepada jiran tentangga sehingga aku menyangka seolah-olah Jibrail akan memamsukkan tetangga sebagai ahli waris yang mewarisi harta jirannya”{Muttafaqun alaih}

Editor : Khaulah  Azwar

Advertisements

One Response

  1. Salam. Bagus macam ini baru rakyat suka..ada tindakan…tq YB…pilihan raya akan datang….PAS lag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: