Dulu Khemah Sekarang Kabin, Kemudahan sudah disediakan Mengapa hendak berlengah dan melupakan kepada Penciptanya??

040820091093Gombak Setia semakin maju kehadapan dengan kehadiran saf-saf pimpinan yang beribawa untuk membawa ISLAM terus kehadapan. Alhamdulilah dipanjat kesyukuran kepadamu ILAHI, kalau dahulu bila kita lihat kebanyakkan tempat ibadat untuk orang yang berniaga tiada diberi hanya dengan inisiatif/kreativiti setiap individu untuk menunaikan solat samada mereka akan solat berlandaskan dengan kotak untuk tikar sejadah, solat dalam kereta, bawah pokok dan lain-lain tetapi kini diberi rezeki yang lebih untuk pihak pimpinan Gombak bersama YB Dato’ Hasan untuk menyediakan tempat ibadat bagi semua umat ISLAM tidak kira pagkat dalam beribadat kerana apabila malaikat maut datang menjemput semua akan disatukan dibumi masyar.

Semoga dengan kemudahan disediakan oleh YB Dato’ pada kita harap janganlah  kita  melengahkan waktu solat  dengan mengejar hal keduniaan semata-mata. Bila sudah mendengar laungan azan dengan Mengata Marilah menunaikan Solat maka tinggalkanlah urusan dunia dan burulah dengan urusan akhirat.


040820091098

Solat dibawah Khemah beralaskan tikar.


180820091176

Alhamdulilah TERIMA KASIH TUHAN diatas nikmat dan rezki yag diberikan sehingga terbinanya tempat ibadat bagi peniaga dan pengunjung pasar mlm untuk beribadat padamu.Imam tetap dibimbing oleh Utz Tarmizi, daripada Mesir.

Kabin yang disediakan ini boleh menampung seramai hampir 40 orang. Disini disediakan juga kipas angin, sejadah dan peralatan ibadat yang lain. Bagi yang ingin sedekahkan Telekung, sejadah, Al-Quran boleh juga diterima dengan niat mendapat maradhatilah apabila setiap insan yang menggunakannya, isnya-allah. Pengunjung boleh datang beribadat disini setiap hari Selasa Pasar Malam Greenwood.Magrib dan Isya’ berjemaah.

“Firman Allah swt Jika Kau mengingatiku nescaya Aku akan mengingatimu.”

Editor By : Khaulah Azwar

Advertisements

One Response

  1. Macam ni lah baru hebat. Alhamdulillah YB. Terima kasih daun keladi!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: