Program Smart Solat Negeri Selangor Dun Gombak Setia

PROGRAM SMART SOLAT NEGERI SELANGOR POSTER

Jabatan Agama Islam Selangor dengan kerjasama Masjid As Syakirin ,Gombak dan Pusat Khidmat Masyarakat Dun Gombak  Setia akan mengadakan satu program yang mana untuk menjanakan generasi pewaris kita.Program ini diberi nama ” Program Smart Solat Negeri Selangor “.Maklumat program adalah seperti berikut:

TARIKH : 14,15& 16 OGOS 2009

TEMPAT : MASJID AS – SYAKIRIN

SASARAN : REMAJA UMUR 11- 15 TAHUN

YURAN : PERCUMA DAN TERHAD KEPADA 250 ORANG PESERTA SAHAJA

Sebarang pertanyaan boleh hubungi :
Pejabat :03- 6188 7869 atau Kamarul : 019 205 3858.
Borang penyertaan yang lengkap boleh hantar terus ke Pusat Khidmat Masyarakat Gombak Setia ataupun melalui fax ( 03 – 6188 0685 )

Download borang penyertaan disini borang Smart Solat.2009

Advertisements

2 Responses

  1. wow!!! percuma. terima kaseh

  2. Pa Hasan Ali
    Boleh tak berkhidmat dengan penuh ikhlas dengan tidak mengadakan perbincangan sulit dengan geng Toyol. Jangan asyik nak fikir nak jadi MB Selangor. Bukan mudah nak jadi MB. Banyak tanggungjawab yang kita nampak Pa Hasan tidak mampu. Bukan saja kena pandai soal halal haram, duniawi pun kena lihat juga. ater macam mana rakyat nak menjana ekonomi negeri kalau asyik fikir fasal soal mati. Kita semua akan mati, itu dah janji Allah taala cuma mati kita tu yang penting meninggalkan kesan kepada negara dan rakyat. Elok lah soal hala haram dan takqwa kepada Allah di letakkan atas bahu individu saja kerana kubur kita lain-lain, masuk syurga pun belum tentu seluruh ahli keluarga terja min. Jadi ta usah lah nak jadi pemimpin yang asyik bercakap fasal isu-isu halal haram. Cuba beri buah fikiran kepada rakan-rakan dan ketua untuk cara mana nak memperbaiki taraf hidup masyarakat orang Islam. Saya nampak rata-rata dalam dunia orang-orang Islam miskin tinggal dalam rumah-rumah yang ta seberapa boleh di panggil rumah. Lihat timur tengah, adakah rakyat Islam kaya raya seperti puak-puak pemerintah negara yang kaya dengan minyak. TIDAK. Mereka hanya di dera, itu haram, ini haram sedangkan dunia ketahui pemimpin dan kerabat-kerabat dan kroni-kroni mereka hidup mewah malah apabila keluar negara berlagak lebih daripada ‘orang putih’. Tolong lah, bangunkan ekonomi orangn -orang Islam, bantu lah mereka dengan apa juga cara supaya mereka boleh menjadi rakyat berguna kepada orang lain.
    Cakap senang tetapi nak menjalankan tanggungjawab secara adil shusha. Lupakan hasrat UMNO 28-28 itu. Tidak perlu saya huraikan formula 28 ini kerana pa Hasan tentu lebih arif tentang formula itu. Sebab itu lah MACC bekerja keras di SELANGOR. agar formula ini berjaya dan UBN dapat RAMPAS sama seperti yang berlaku di PERAK. Orang Islam yang betul betul MUSLIM mempunyai tanggungjawab terhadap ALLAH iaitu menjalankan amanah rakyat. Rakyat memilih pa Hasan sebagai wakil rakyat jadi teruskan kerja-kerja wakil rakyat dan biar parti dan gabungan yang menentukan MB.
    UMNO memerintah 51 tahun Selangor tidak henti jual arak tambah dirikan kilang di Selangor ada sekarang mereka nak mengapikan pa Hasan untuk membawa isu itu. Tolong lah kita rakyat sudah matang fikiran bukan macam to nenek kita dulu boleh TIPU dan TIPU dan terus TIPU OLEH UBN.
    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: