Pecutan UPSR, 2009

P8010116

Gombak Setia telah menganjurkan pecutan UPSR pada 1hb Ogos, 2009 di  Anjung Rahmat bagi membantu para pelajar untuk membuat persediaan terakhir sebelum menghadapi peperiksaan. Disini para pelajar diajar menjawab teknik menjawab soalan dengan cara yang betul disamping itu para pelajar diberi suntikan motivasi oleh YB Dato’ Hasan Bin Mohamed Ali.


P8010117

Panel yang mengendalikan program ini adalah guru-guru yang mempunyai pengalaman  yang luas. Disini ibubapa juga diberi peluang untuk bersama anak-anak sebelum berakhirnya program.Editor by : Khaulah Azwar


Advertisements

2 Responses

 1. Assalamualaikum Dr.

  Saya bersama Dr dalam isu Arak. DAP tidak sepatutnya bertindak terburu2 dalam hal berkaitan Islam. Jika mereka punya ideologi tersendiri, begitu juga PAS yg menjadi pilihan saya dalam PRU12. Tapi jika PAS mula lembik, saya tidak teragak2 lari sejauh2nya dari PAS kerana buat apa sokong yang membawa rebah bukan?. Sekurang2nya saya tidak kehilangan kepentingan Melayu, jika Islam tidak lagi diambil kira. Saya harap Dr. faham dan terus bersuara menegakkan kepentingan Islam bukan hanya dalam urusan agama, tapi juga urusan kehidupan, perniagaan, pekerjaan dan kekeluargaan orang2 Islam. Itulah perjuangan yg pengundi2 mahu PAS tegakkan. Kami mahu PAS harus memenangkan kami orang2 Islam ini. sampai bila kita nak toleransi. Zaman dulu hingga ke zaman Dr.M dah toleransi, kini lagi lembik tengkuk kata org Kelantan. Tak berdaya nak bantah. Sampai anak2 kita tak tau lagi mana satu Identiti Melayu. Ye lah, dulu kita orang Melayu bawa identiti Muslim, kini tidak lagi. Kena hina sampai dah takde perasaan nak melawan. Kalah sebelum perang. Terus terang saya kecewa dgn sikap Nik Aziz(mmg saya taknak panggil dia Tn Guru). Hanya Dr dan sdr Zul pengubat jiwa. Biar kalah berperinsip.

  • bagi saya yang juga pengundi di DUN Gombak Setia akan tetap setia bersama PAS. kalau nak diharapkan UMNO dan BN, hampeh kelapo, sobu porut, tak guna langsung. jangan lupa ye, dulu kerajaan UMNO dan BN Selangor pecat mufti kerana isu ratu cantik. ratu cantik pulak lepas… punyalah kuatnya UMNO dan BN ni membela Islam sampai mufti dipecat ratu cantik disanjung.

   bagi saya pendekatan dr hassan ali masih lagi belum tamat. kerana kerajan PR Selangor akan memantau peraturan Kendiri ini selama sebulan, sementelah pula dr hassan sendiri telah melalukan beberapa pemeriksaan kedai-kedai serbaneka bersama JAIS. saya berkeyakinan kesudahannya akan lebih positif.

   kita juga harus faham bahawa arak ini haram untuk Islam, akan tetapi bagi agama lain ianya tidak dan ada juga arak digunakan untuk upacara ibadat oleh sesetengah agama lain. oleh itu rasionalnya ia tidak boleh diharamkan secara menyeluruh. alternatifnya ialah untuk mengawal penjualannya sepertimana yang diperjuangkan oleh dr hassan ali dan PAS. ini adalah lebih baik dari dasar kerajaan-kerajaan negeri diteraju UMNO BN yang tidak mengawal penjualan arak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: