Tanggungjawab sebagai pimpinan{Khutbah Jumaat dan Lawatan Ziarah Kematian}

khutbah jumaat snym sedekah

Alhamdulilah dipanjat kesyukuran pada Ilahi kerana masih diberi peluang untuk meneruskan kehidupan ini dimana setelah 2 minggu YB Dato’ Hassan Mohamed Ali pergi ke Mesir untuk menyelesaikan masaalah yang dihadapi oleh para pelajar disana.

Setiba di M’sia, beliau telah dijemput oleh masayarakat penduduk Gombak untuk memberi khutbah Jumaat di Masjid Batu 12 pada 31hb Julai,2009, begitulah kehidupan YB Dato’ tidak jemu-jemu dan tidak mengenal erti penat untuk menjalankan tanggungjawab dengan sebaiknya pada semua masyarakat dan tidak akan mengecewakan permintaan sekiranya diberi undangan. Semoga amalan beliau diterima ALLAH swt.

P7310064

Selepas menjalankan tangungjawabnya sebagai imam dalam solat jumaat, beliau tidak meninggalkan ahli qariah begitu sahaja  malahan beliau tetap bersama penduduk untuk mengeratkan siraturahim dan mengambil kesempatan masa yang ada untuk mendengar sebarang masaalah yang dihadapi oleh penduduk.

dato brsma ahlikeluarga simati

Setelah menunaikan solat jumaat beliau menerima maklumat bahawa ada berita kematian. Dengan tidak membuang masa maka beliau dan kakitangan Pusat Khidmat DUN Gombak setia untuk membuat lawatan ziarah di rumah tersebut. Ucapan Takziah pada keluarga simati dan beliau merasa simpati apa yang berlaku keatas keluarga tersebut di Tmn Gombak.

P7310073

Disini YB dato menyerahkan sumbangan kepada ahli keluarga simati seperti yang dijanjikan setiap kematian yang berlaku akan diberi sumbangan tidak kira bangsa dan agama. Semoga dengan sumbangan diberi dapat meringankan ahli keluarga dan dapat membantu mereka dalam pengurusan jenazah.

P7310068

Yb Dato’ Hasan Bin Mohamed Ali bersama Kakitangan Pusat Khidmat Dun Gombak Setia bertemu dengan keluarga Simati dengan beri ucapan takziah dan sumbangan kepada mereka.

Editor By: Khaulah Azwar

Advertisements

2 Responses

  1. Think of your family and your religion. Be a role model yourself rather than being an extremist. Whatever you do reflect of how you’ve been brought up.

    Please be a leader for the human race not for muslim, not for malay, not for malaysia. Be a role model. Please.

    • yes I support you KEN, dr hassan ali has been a leader for the human race. the photo showed him visiting an Indian family. congrats dr hassan ali

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: