Majlis Dialog YB Dato’ Hasan Mohamed Ali bersama Penduduk dan Majlis Penutup Kursus Haji.

Gombak- Y.B Dato’ Hasan Bin Mohamed Ali telah turun padang untuk sehari bersama rakyat dalam beberapa program iaitu Malis Dialog bersama penduduk Gombak dan Beliau juga telah merasmikan Majlis penutup Kursus Haji Di Masjid Rahimah Taman Greenwood  pada 5hb Julai, 2009.

Semoga Dengan  adanya program ini maka rakyat diberi kesempatan untuk menyuarakan segala masaalah yang dihadapi dan dibuka segala cadangan untuk dibincangkan bersama pada waktu ini untuk memperbaiki mutu kerja kearah yang lebih baik dengan memberi keselesaan  kepada rakyat.


05072009960

Kedatangan Y.B Dato’ Hasan Mohamed Ali diiringi oleh sekumpulan kompang untuk memeriahkan majlis ini,semoga majlis diberkati ALLAH swt seperti dikehendaki {MEWARISI pelbagai kebudayaan yang ditinggalkan oleh nenek moyang kita merupakan satu rahmat yang tidak boleh dipandang ringan dan seterusnya kita sebagai generasi pewaris berusaha memelihara peninggalan tersebut.}

05072009968

Suara hati rakyat di kemukakan dalam majlis Dialog.

05072009963

Y.B Dato’ Hasan Ali dalam Majlis Dialog Penduduk dengan Ketua Jabatan Selangor Ahad 5 Julai 09. Setia mendengar dan bersedia menjawab persoalan masaalah yang timbul.

05072009954

Masjid Rahimah Taman Greenwood telah menjemput Y.B Dato’ Hasan Mohamed Ali dalam Majlis  Perasmian Penutup Kursus Haji – Ahad  5 Julai 09

Editor by : Khaulah Azwar

Advertisements

3 Responses

  1. Salam.
    Bila lagi nak tarik lesen penjualan minuman keras yan ada di 7 Eleven di depan stesen bas, di Greenwoodpark? Untuk pengetahuan YB apa yang telah saya tanya kepada kakitangan yang bekerja disitu dia adalah muslim. Minuman keras yang ada di situ dapat dijual dalam kuantiti yang banyak sekitar 150 botol sehari. Pembeli terdiri daripada Cina, India dan Melayu. Statistik yang dibuat pembeli Cina sekitar 10% India 20% dan Melayu Islam sekitar 70%. Daripada 70% ini pula golongan remaja Islam membeli minuman keras 40% dan selebihnya golongan belia dan warga tua yang tak sedar diri 30%.

    Kenapa kedai serbanika 7Eleven kawasan Majoriti Islam di Greenwood ini masih dibenarkan menjual minuman keras secara terbuka? Sedangkan pekerja disini juga adalan remaja Islam.

    Mengapa masih belum diambil tindakan yang sewajarnya. Adakah Kita masih mahu melihat gejala sosial ini berlaku di sekitar kawasan ini. Pohon supaya diambil tindakan segera. Janganlah hendaknya pemerintahan Pakatan sama jer pandangan rakyat seperti pemerintahan BN.

    Wassalam

  2. ish-ish

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: