Manfaatkan Skim Mesra Usia Emas

Gombak – Warga emas di bawah dun Gombak Setia adalah diseru mengambil peluang mendaftarkan diri di bawah Program Mesra Usia Emas agar ahli keluarga atau pewaris boleh menerima manfaat khairat kematian berjumlah RM 2,500.00 apabila mereka meninggal kelak.

Borang-borang program ini kini giat diedarkan kepada semua warga emas yang berkelayakan tanpa mengira kaum & agama melalui Pusat Khidmat Masyarakat Adun Gombak Setia atau melalui wakil-wakil zon yang telah dilantik , JKKK , & Ketua Kampung.

Program ini adalah terbuka kepada semua warga emas yang berumur 60 tahun ke atas yang lahir di Selangor atau Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur sebelum 1 Feb 1974 atau bermastautin di negeri Selangor melebihi 15 tahun.

Di bawah program ini, sekiranya ahli mesra usia emas meninggal dunia, waris atau ahli keluarga akan menerima RM 1,000.00 dalam meringankan perbelanjaan pengendalian jenazah dan selebihnya akan dibayar dalam tempoh 60 hari.

Permohonan yang lengkap dengan disertakan salinan kad pengenalan warga emas (pemohon ), penjaga, penama (waris) akan di proses dengan segera oleh Pusat Khidmat

Dalam masa yang terdekat, Pusat Khidmat Masyarakat telah menyerahkan bagi kumpulan pertama daripada permohonan khairat kematian di bawah Program Mesra Usia Emas ini.

img_4977

img_5077

img_5086

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: