Kaum India yang kurang bernasib baik terima bantuan

Gombak, Sabtu – Menjelang tibanya perayaan Deepavali seramai hampir 200 penerima daripada kaum India yang terdiri daripada warga emas, ibu tunggal dan warga miskin menerima sumbangan daripada Y.B Dato’ Hasan Mohd Ali yang telah diadakan dalam dua majlis yang berbeza. Pada sebelah petangnya Y.B Dato’ telah menyampaikan sumbangan kepada 150 penerima dalam sdatu majlis yang diadakan di Dewan Indian Settlement, manakala pada sebelah malamnya Dato’ Hasan telah menyampaikan sumbangan kepada 50 penerima dalam satu masjlis yang  yg berlainan yang telah diadakan di Dewan Taman Selasih Fasa 2.

 

Sumbangan dalam bentuk barang-barang dapur seperti beras  minyak, gula, susu yang disampaikan sendiri oleh Y.B Dato’ Dr Hasan Mohd Ali kepada penerima dan ianya diharapkan dapat meringankan beban yang ditanggung oleh penerima dan keluaraga penerima

 

Beliau berkata, dengan adanya sumbangan ini memberi para penerima ini kegembiraan dan semangat kepada mereka untuk memeriahkan sambutan deepavali pada tahun ini. Selain itu, belaiu turut berharap agar para penerima menggunakan sumbangan dengan berhemah dan tidak membazir,” katanya.

sebilangan penerima yang hadir

sebilangan penerima yang hadir

Antara pimpinan masyarakat yang hadir
Antara pimpinan masyarakat yang hadir

  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: