Program Bersama Nazir & AJK Masjid Serta Surau Daerah Gombak

Image4 Mei, Ahad – ADUN Gombak Setia merangkap Exco Kerajaan Selangor, YB Dato’ Dr. Hasan Ali telah mengadakan pertemuan dan dialog bersama Nazir dan AJK Masjid serta AJK Surau Seluruh Daerah Gombak. Program yang dihadiri hampir 600 orang peserta yang mewakili 34 Masjid dan 196 Surau Daerah Gombak tersebut di adakan di Masjid Al-Khairiyah, Taman Seri Gombak.

Dalam ucapan Dato’ Dr Hasan Ali melahirkan komitmen dan hasrat yang tinggi untuk memperkasakan Institusi Masjid sebagai pusat perkembangan dan wahana perubahan minda masyarakat. Masjid bukan sahaja tempat untuk beibadah secara khusus tetapi tempat dimana anggota masyarakat berinteraksi sesama mereka dengan pelbagai program dan aktiviti yang boleh melahirkan masyarakat yang harmoni dan makmur.

Beliau juga tidak menolak kemungkinan berlakunya perubahan kepimpinan di peringkat masjid bagi memastikan hasrat tersebut benar-benar tercapai dan juga supaya masjid diuruskan oleh orang yang benar-benar berminat dan berkelayakan.

 Image 

 

 

 

 

 

Advertisements

3 Responses

  1. tahniah dengan khutbah Dato di masjid darul ehsan subang jaya pada 16 mei 2008

  2. YB, cubalah YB bawa masalah guru KAFA kepada pihak Kerajaan Selangor. YB, gaji guru2 KAFA yang bernilai RM700 tu tak cukup untuk mereka. Tak bolehkah pendapatan zakat selangor diperuntukkan untuk gaji mereka. Dengar cerita LPZS pungut banyak hasil zakat. Atau mungkin melalui pendapatan lain kut…..Jika ada perkembangan terbaru berkaitan hal ini warwarkanlah dalam surat khabar untuk menyenangkan hati guru2 KAFA ni…….

  3. sokong tukar nazir & AJK ….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: