Dialog Antara Penduduk Kampong Sri Gombak Indah

Ahad, 27hb. April, 2008. Telah menjadi tanggung jawab seorang wakil rakyat untuk memenuhi kehendak masyarakat di bawah jagaannya. Walaupun mempunyai jadual yang ketat, YB Dato’ Dr. Hasan Mohd Ali sempat meluangkan masa untuk berjumpa dengan penduduk di Kampong Sri Gombak Indah, Gombak hari ini. Kehadiran beliau sangat di nanti-nantikan oleh ahli-ahli masyarakat yang selama ini telah dijanjikan dengan berbagai-bagai janji oleh pihak terdahulu. Dalam ucapan, beliau telah menegaskan bahawa beliau serta barisan pimpinan negeri akan cuba sedaya upaya untuk memberikan perkhidmatan yang terbaik yang tidak mengira fahaman politik. Apa yang penting ialah kejujuran dan keihklasan dlam merealisasikan sebuah negeri yang berkebajikan yan memenuhi setiap hak rakyat negeri Selangor.

Beliau seterusnya memberitahu bahawa pihak kerajaan negeri merancang mewujudkan semula pasukan pencegah mungkar dengan memberi pendekatan baru dan nama baru yang akan dilancarkan sedikit masa lagi.

Penduduk Kampong Sri Gombak Indah seterusnya mengadakan satu sessi dialog dengan wakil Pusat Khidmat Masyarakat DUN Gombak Setia, Sdr. Ghazali Othman dan Sdr. Sobri Said yang di pengerusikan oleh En. Abdul Aziz serta Pengerusi Persatuan Penduduk, Sdr. Zamri. Perkara pokok yang dibincangkan dalam dialog tersebut ialah status hakmilik tanah yang sehingga kini masih belum selesai.

Pertemuan lebih kurang tiga jam tersebut sedikit sebanyak telah dapat memberikan satu harapan baru bagi penduduk kawasan ini dan Sdr. Ghazali menyarankan agar dialog sebegini dapat di teruskan di masa hadapan dengan penuh ketelusan dan keikhlasan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: