Bermulanya Sejarah Dan Lembaran Baru Buat Selangor

                                             

                                             

Takbir! Takbir! Takbir!

Begitulah laungan yang kedengaran apabila setiap kali Bilik Gerakan MTD Gombak Setia mendapat keputusan yang di’sms’ oleh Ketua Agen Undian & Pengiraan (PACA) mengenai keputusan setiap saluran peti undi. Raut wajah yang berseri-seri  seolah-olah segala kepenatan, keletihan dan rasa mengantuk kerana tidur lewat tidak pernah wujud!

Rasa kesyukuran yang amat sangat juga terpancar di wajah setiap petugas serta jentera pilihanraya Dewan Undangan Negeri Gombak Setia. Semangat kental serta ketahanan diri yang ditunjukkan oleh setiap individu tanpa sebarang ‘bayaran’  sangat menakjubkan demi kemenangan Islam. Kegembiraan ini bukan sahaja setakat kemenangan di DUN Gombak Setia malahan ‘SELURUH’ DUN di bawah Parlimen Gombak mencapai kemenangan termasuklah calon Parlimen!

Bermulalah satu episod sejarah dalam negara kita dan kita sama-sama berada dalam kotak sejarah itu menyaksikannya. Kemudian ianya ditambahkan lagi dengan kemenangan menawan SELANGOR, PULAU PINANG, KEDAH, PERAK, KELANTAN dan WILAYAH PERSEKUTUAN Kuala Lumpur!

Tiada apa yang dapat diperkatakan selain dari KESYUKURAN terhadap ILLAHI dan sesungguhnya kemenangan ini adalah satu anugerah yang wajib dijaga dengan penuh tanggungjawab. Ianya juga merupakan satu ujian bagi semua pihak agar tidak lupa diri dan sentiasa berpijak dibumi yang nyata!

Ahli-ahli Parlimen dan Dewan Undangan Negeri yang dipilih rakyat perlu sentiasa INGAT bahawa suara rakyat adalah suara keramat yang perlu dijaga dan ditatang dengan penuh tanggungjawab. Janji-janji anda perlu dikota dan yang paling penting anda tidak lupa diri dan sentiasa INGAT pada ILLAHI!

BERTAMBAH MAJU SELANGOR BARU! INSYAALLAH…

One Response

 1. Assalamualaikum,

  Pertama: Saya mengucapkan tahniah kepada YB Dato’ Hasan kerana berjaya mmperolehi mandat majoriti penduduk Gombak Setia. Saya berharap YB dapat membawa perubahan yang positif di kawasan ini.

  Kedua: Saya harap YB dapat menjalankan tugas dengan telus agar aspirasi penduduk Gombak Setia tercapai – insyaallah.

  Ketiga: Saya berdoa agar YB senentiasa peka dan responsif tentang kehendak dan keperluan penduduk Gombak. Ini adalah amat penting bagi YB dan parti politik YB (iaitu PAS) jika YB dan parti YB ingin bertapak lama di Gombak Setia. Saluran komunikasi di antara YB dan penduduk harus sentiasa terbuka agar keperluan penduduk sentiasa di dalam minda YB semasa YB menjalankan tugas.

  Keempat: Jangan ulangi kesilapan yang telah dilakukan oleh pemerintah-pemerintah BN terdahulu!!

  Kelima: Sudah tiba masanya untuk YB bertugas dan memfokus kepada kawasan Gombak Setia dan apa-apa masalah penduduk yang timbul dari masa ke semasa.

  Keenam: Sediakan suatu pelantar asas (basic platform) bagi memudahkan komunikasi di antara kami (penduduk) dan pejabat YB (ADUN) agar tidak wujud apa-apa perselisihan (miscommunication) di antara kita.

  Ketujuh: Saya berharap YB dapat mengambil peluang yang sedia ada (melalui jalur internet) bagi memudahkan perhubungan. Contoh: Sediakan suatu laman web rasmi bagi pejabat ADUN Gombak Setia khusus bagi menyampaikan maklumat dan atau untuk menerima apa-apa pandangan dan kritikan dari penduduk Gombak Setia.

  Suatu Pandangan:

  Saya telah melawat laman web PAS Selangor dan menghantar mesej e-mel kepada mereka dan bertanya bagaimana hendak menghubungi YB Dato’ Hasan Ali. Ini telah saya lakukan pada 10.3.2008.

  Namun itu, sehinggan petang 11.8.2008 saya masih belum mendapat apa-apa maklum-balas dari PAS Selangor.

  Mujurlah saya terjumpa blog ini melalui carian google sebentar tadi.

  PAS dan YB harus lebih peka dan proaktif di dalam mengembangkan dan memperbaiki saluran komunikasi melalui internet.

  PAS dan YB harus ingat bahawa perubahan mendadak atau “political tsunami” yang telah berlaku, sedikit-sebanyak, adalah disebabkan oleh ledakan informasi melalui internet.

  Justeru itu, gunakan internet ini dengan lebih berkesan di dalam pentadbiran Gombak Setia.

  Sekian Wassallam,

  Azhar Arman Ali
  113, Lorong Bahagia, Gombak Setia
  azhararmanali@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: