Sokongan Semakin Padu

Sehingga kini, semua aktiviti-aktiviti seperti ziarah, ceramah kelompok, ceramah besar yang di adakan sekitar DUN Gombak Setia oleh PAS dan Keadilan mendapat sambutan di luar jangkaan. Walaupun kadangkala hujan turun namun ia tidak dapat menghalang masyarakat untuk turut sama dalam program yang di jalankan TANPA menjemput artis untuk memancing orang ramai untuk turut serta dalam program mereka.

UMNO  semakin gusar dan kini berusaha sedaya upaya untuk memutihkan Parlimen Gombak yang menjadi hitam dalam senarai mereka. Seperti biasa, UMNO dan Barisan Nasional terpaksa menjemput artis-artis bagi menarik minat orang ramai.

Padang Taman Greenwood yang mana  beberapa hari dahulu diadakan tempat munajat dan ceramah pihak Barisan Alternatif semalam dijadikan pula tempat berhibur bersama Rakyat oleh Dato’ Seri Khir Toyo dan Kumpulan Senario. Memang salah satu mekanisma UMNO untuk meleka dan melalaikan masyarakat terutamanya bangsa Melayu adalah melalui hiburan. Di sinilah kerosakkan berlaku dalam sistem sosio-budaya masyarakat Melayu yang ditaja oleh UMNO dan Barisan Nasional.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: