Masa Untuk Berubah

Sudah tiba masanya kita berubah! Berubah atau berhijrah dari satu suasana yang penuh dengan kekalutan ke satu suasana yang tenang dan selesa. Pilihanraya adalah gelanggangnya. Kebijaksanaan memilih calon yang berwibawa yang tidak dibabitkan dengan mana-mana kes atau skandal untuk memimpin masyarakat adalah satu kewajipan setiap warganegara. Setelah 50 tahun merdeka, masyarakat kini telah kehilangan sedikit demi sedikit budaya bangsa akibat pemimpin yang hanya mementingkan keduniaan dan kebendaan. Nilai murni serta jati diri masyarakat berbilang kaum di negara ini kian lama kian terkikis.

Kini BA akan membawa semula masyarakat yang mempunyai peradapan serta nilai murni yang disanjungi. Calon N17, Gombak Setia Dato’ Dr. Hasan Ali mampu melakukannya. Pilihanraya ke 12 adalah masa untuk berubah. PAS yang dulu dianggap asing oleh bangsa lain kini telah mendapat sokongan dari mereka.

Peristiwa selepas penamaan calon hari ini di N17 Gombak Setia memperlihatkan satu sejarah yang tidak akan di lupakan di mana sekumpulan kaum India menyerbu Dato’ Dr. Hasan Ali sambil menyatakan sokongan mereka. Kebosanan mereka kepada pimpinan sekarang dapat dicerminkan dengan peristiwa tersebut. Sepertimana ucapan Dato’ Dr. Hasan Ali semasa malam pengisytiharan calon-calon BA di Pinggiran Batu Caves malam semalam, bahawa adalah satu dosa sekiranya kita berlaku zalim terhadap kaum lain selagi mana mereka tidak memusuhi kita.


Cermin kepada keperibadian seorang pemimpin akan dapat dilihat pada dirinya keluarganya dan orang yang dipimpinnya. Sekiranya pemimpin itu ikhlas dalam kemimpinan maka orang yang dipimpinya juga akan membentuk satu keperibadian yang tingga dan lahirlah satu suasana yang harmoni dan sejahtera.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: